Danas su u Beogradu po prvi put otvorene sajamske manifestacije All4Wood i WindoShow Balkan

Današnjem svečanom otvaranju All4Wood i WindoShow Balkan i presecanju vrpce, na Beogradskom sajmu, prisustvovao je predsednik sajamske organizacije Tuyap, gospodin Bulent Unal, N.E. ambasador Turske u Republici Srbiji Turske Hami Aksoj i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije, Tomislav Momirović.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije Tomislav Momirović poželeo je izlagačima uspešan sajam i da u godinama koje dolaze bude puno uspešnih aranžmana, još više kompanija iz Turske koje će doći da investiraju u Srbiju, naglasivši da srpska industrija nameštaja ima veliki potencijal za rast, kao i ekonomska saradnja Srbije i Turske.

Gospodin Bulent Unal istakao je da je ovo smo početak dobre saradnje i budućih projekata u Srbiji.

„Pokrenuli smo kompaniju International Trade Fairs u Beogradu koristeći 44-godišnje iskustvo Tujapa – naše sajamske grupe u Turskoj. Danas zajedno tokom prve implementacije sajamske grupe u Beogradu dobijamo i vašu podršku koja nam daje veliku snagu i sreću“, rekao je gospodin Unal.

„Oba sajma će biti korisna za proizvodnji mašina i repromaterijala potrebnih regionu.“, dodao je gospodin Unal

NJ.E. gospodin Hami Aksoj, ambasador Republike Turske iskoristio je ovu priliku da se zahvali Srbiji na svesrdnoj pomoći usled potresa, naglasivši da su saradnje dveju zemalja na najvišem nivou.  Svim izlagačima i posetiocima zahvalio na prisustvu i tom prilikom rekao da upravo ovakvi sajmovi otvaraju nova vrata ka novim partnerstvima.

„Ovaj sajam okuplja više od 110 izlagača iz Turske u oblasti drvne industrije i vrata i prozora, i 20 firmi međunarodnog karaktera. Smatram da će ovakva organizacija doprineti boljoj ekonomskoj situaciji i saradnji naših zemalja“, zaključio je Aksoj.

Manifestacije traju od 8. do 11. marta, prezentuju se mašine za obradu drveta, prozori, vrata, stakla, oprema i proizvođači opreme za drvnu industriju iz Turske ali i iz čitave jugoistočne Evrope. Prisutno je ukupno 126 izlagača, i to 114 turskih i 12 međunarodnih, koji predstavljaju 135 brendova.