Intervju sa gospodinom Fatihom Ozmertom, direktorom International Trade Fair, Beograd

Fatig Ozmert, ITF

U Beogradu će od 22 do 25. aprila biti održan još jedan sajam Windoshow Balkan, tim povodom odgovore na nekoliko pitanja dao je direktor kompanije ITF – International Trade Fair doo, gospodin Fatih Ozmert

G. Ozmert, kakvi su Vaš utisci nakon nepunih dve godine poslovanja ITF-a u Beogradu?

Kompanija International Trade Fair doo svoje poslovanje u Beogradu započela je pre nepune dve godine, u maju 2022.  Za to vreme, prema planu, prošle godine su pripremljene i u Beogradu održane dve međunarodne manifestacije: All4wood i Windowshow Balkans. To su jedinstveni poslovni događaji sa glavnim ciljem da omoguće razmenu iskustva i novih pristupa u oblasti drvne industrije i industrije vrata a Beograd je zbog svog geostrateškog položaja, ekonomskog i biznis centra regiona, odabran kao idealno mesto za održavanje All4Wood i Windoshow Balkan.

Obe manifestacije su prošle zapaženo. Svečanom otvaranju All4Wood i WindoShow Balkan i presecanju vrpce,prošle godine na Beogradskom sajmu, prisustvovao je predsednik sajamske organizacije Tuyap, gospodin Bulent Unal, N.E. ambasador Turske u Republici Srbiji Turske Hami Aksoj i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije, Tomislav Momirović.

Ove godine, 2024. Na Beogradskom sajmu biće održan još jedan Windoshow Balkan od 22-25. aprila , dok će All4Wood biti održan u Varšavi od 14-18 maja.

S obzirom na to da se bliži vreme za Windoshow 2024, na Beogradskom sajmu, da se podsetimo ko sve učestvuje i kome je namenjen sajam?

Windoshow je međunarodni sajam posvećen industriji vrata i prozora, opreme i tehnologija za građevinsku stolariju i fasadne sisteme. Prethodne godine održan je zajedno sa All4Wood sajmom posvećenom industriji obrade drveta, a ove godine naša manifestacije biće održana paralelno sa tradicionalnim beogradskim Sajmom građevine SEEBBE. Na ovaj način, posetioci će moći istovremeno da posete oba sajma, što smatramo dodatnim benefitom za njih jer će pored standadrih učesnika SEEBBE, biti u prilici da vide tehnol0gije i alate, mašine i opremu za proizvodnju vrata i prozora, fasade sisteme, građevinsko staklo i dr. opremu  turskih izlagača.
Sajam prikazuje najnovija tehnološka dostignuća i inovacije u industriji, nudeći učesnicima priliku da steknu konkurentsku prednost.

Dobrodošli su svi zainteresovani posetioci za ovu oblast, a to su pre svega predstavncii građevinske i industrije građevinskog materijala, proizvođači vrata, prozora, i arhitekte, inženjerri, investitori i svi ostali…

Kakva su Vaša očekivanja od ovogodišnje manifestacije?

 Ove godine Windoshow je istovremeno sa SEEBBE, Sajmom građevine i naša očekivanja su dvosmerna. Naši izlagači donose inovatovne tehnologije za oblast vrata i prozora koje regionu Balkana mogu biti dostupnije u odnosu na neke druge a da istovremeno ponude visok kvalitet. Sa druge strane, tradicionalni izlagači i posetioci SEEBBE biće u prilici da se upoznaju i poslovno povežu sa turskim kompanijama što može rezultirati dodatnom sardnjom na obostratno zadovoljstvo. Posetiocima će obe manifestacije zajedno ponuditi dodatnu vrednost u vidu više sadržaja, više kontakata…

Republika Srbija i Turska imaju sjajnu saradnju na svim poljima i nama je veoma drago da možemo dati svoj doprinost tome. Radujemo se unapred još jednoj manifestaciji u Beogradu – Windoshow Balkan 2024.

Ostavi komentar