Veliko interesovanje kompanija za učešće u ALL 4 WOOD i WINDOSOW

Bližimo se planiranom terminu održavanja međunarodnih manifestacija ALL4WOOD BALKANS i WINDOVSHOW, koje će se održati u Beogradu od 8. do 11. marta 2023. godine na Beogradskom sajmu, a ovom prilikom razgovaramo sa Fatihom Ozmertom, regionalnim direktorom ITF doo, organizator.

Međunarodni događaji ALL4WOOD i WINDOVSHOW BALKANS su jedinstveni poslovni događaji sa osnovnim ciljem da omoguće razmenu iskustava i novih pristupa u oblasti drvne industrije i biće glavna trgovačka platforma na kojoj će proizvođači mašina za obradu drveta i podindustrijski sektor nameštaja, kao i mašina i opreme za građevinsku stolariju, koji su poslednjih godina dali ozbiljan doprinos privredi, pokazati kvalitetom svojih proizvoda i konkurentnošću koja može da parira svetu.

– Organizacija pomenuta dva renomirana međunarodna sajma, ALL4WOOD – sajma drvne industrije, iverice, parketa, prateće industrije nameštaja, alata i mašina za obradu drveta i pribora i WINDOVSHOW BALKANS – sajma prozora, vrata, stakla i opreme, kompanije ITF DOO omogućava povezivanje i razvoj poslovanja sa uspešnim kompanijama iz oblasti obuhvaćenih ova dva događaja. Oba sajma biće održana na ukupno 20.000 m² zatvorenog izložbenog prostora na Beogradskom sajmu, najvećem sajamskom prostoru u Srbiji. Pored fokusa na Balkan, naše ciljno tržište uključuje i zemlje istočne Evrope, jedno od najvažnijih tržišta u ovom sektoru – ističe gospodin Ozmert.

Kakav je interes kompanija za učešće na sajmovima?

– U ALL4WOOD BALKANS smo za kratko vreme dostigli 90% popunjenosti izložbenog prostora, što je izazvalo veliku pažnju u celom regionu. Ovo potvrđuje ispravnost odluke koju smo doneli na početku i daje nam nadu za potencijalni rast na srednji i dugi rok. Izlaganje na sajmu važno je za kompanije koje žele da ojačaju i konsoliduju svoju poziciju, prošire poslovanje i otvore nova tržišta – kaže Ozmert

Zašto je Beograd izabran da bude centar ovog značajnog događaja?

– Balkan je pre svega ozbiljno tržište i centar za snabdevanje proizvodima drvne industrije i mašinama za obradu drveta, sa 22,4 miliona hektara šumskih površina, izvozom šumskih proizvoda od blizu 50 milijardi evra i izvozom nameštaja od oko 30 milijarde. Zatim, nedostatak jakog specijalizovanog sajma u regionu koji bi odražavao potencijal sektora potvrdio je našu odluku da ove sajmove organizujemo u Beogradu. Izabrali smo Srbiju jer nudi ekonomske, geostrateške i sektorske prednosti

Šta još sajam ALL4WOOD BALKANS, osim mašina, alata i opreme za industriju nameštaja i galanterije, može da ponudi i šta još može da se vidi?

– Rezanje, dimenzionisanje, zaštita i farbanje, mašine za brušenje, prese i sušare kao i mašine za obradu drveta, a u grupi šumskih proizvoda biće izloženi: trupci, građa, sve vrste dasaka, šperploča, parket, furnir, laminati, trake za ivice, ukrasni papiri, vrata (površine, paneli, okviri, lajsne), zidne ploče. All4WOOD AND WINDOSOW BALKANS su događaji koji svim učesnicima i posetiocima pružaju priliku da unaprede svoje poslovanje i obogate tržište novim idejama, znanjem, materijalima i opremom. Na kraju intervjua, gospodin Fatih Ozmert preporučuje svima da iskoriste priliku da izlože ili posete sajam ALL4WOOD i WINDOSHOW BALKANS BALKAN od 08. do 11. MARTA 2023. godine.